Fakta  Stamtavla/Kullöversikt  Utställnings- och jaktresultat  Foto

SUCH SJCH Gubbåsmyrens Diva
Avliden i olycka -10

Regnr:
S22132/2004
Född:
2004-03-02
Bett:
Korrekt bett
Mankhöjd:
49 cm
Längd:
HD:
A
Ögon:
UA
Jaktmeriter:
3xförsta pris, gk älgspårprov, Gk björhundsprov
Utställning:
3xcert, BIR, BIS 4:a, BIS 2:a, CACIB


Divas linjer

Diva föddes 2004 på Gubbåsmyrens kennel. Diva är ur en kull på sju valpar varav 5 tikar och 2 hanar. Far till kullen heter Ajo och mamman är Gubbåsmyrens Wilma. Diva kommer ur utmärkta jaktlinjer med flerfaldiga champions i stamtavlan. Upp till och med fjärde ledet är det bara tre hundar som INTE är jaktchampions och det finns hela 19 dubbelchampions! Gubbåsmyrens Wilma har haft tre kullar efter sig med sammanlagt 20 avkommor. Av dessa 20 är tre stycken oröntgade och 17 stycken är friröntgade! I Divas kull är alla röntgade och således är alla fria också. Fyra av sju hundar är jaktmeriterade, varav Diva och Gubbåsmyrens Duffa är dubbelchampions.

Diva i jakten
Diva har gått fem jaktprov varav hon har tre ettor på 85, 5, 84,5 och 73,5 poäng. På två av proven fanns inte älg på markerna. Redan där har hon bevisat att hon sköter sig bra i skogen. Diva används så klart till praktiskt jakt och hon är välkänd i grannlagen. Diva är uthållig och envis i skogen, har ett bra sök på ca 10-20 min och har bra kontakt med sin förare. Hon är lugn i upptagen. Diva har stor jaktlust och släpper ogärna älgarna. Inkallningen har dock fungerat riktigt bra, men man ser att hon blir lite tjurigare nu på äldre dar och väntar på att det ska skjutas ;-) . Hon har ett skall på ca 80 -85 skall i minuten. Diva har inga dumheter för sig när man har skjutit älgen, vem som helst kan komma fram och ta hand om älg och hund, men andra hundar ska inte göra sig besväret att komma fram. ;-) Faktum är att det mestadels bara finns superlativ om Diva i älgskogen!

Diva i vardagen
Diva är otroligt lugn hemma. När hon inte jagar så är hon sällskapshund och bor inne med oss. Hemma märks hon knappt, men går så klart gärna promenader och älskar att ligga ute på gården. Diva sticker ingenstans, hon går inte fram till hundar/ hästar eller människor som passerar på vägen nedanför huset. Däremot är hon fruktansvärt envis! Kommer hon på att hon ska ha tex ett märgben som ligger ute så står hon och skäller inne tills man antigen släpper ut henne eller går ut och hämtar/ lägger undan benet. Mot andra hundar vaktar hon mat/ ben och soffa. Clip (malinoishanen) har inget att säga till om när det gäller sånt. Mot männsikor/ barn är hon hur go som helst. Diva kan skilja på jakt och promenad. Man kan alltså gå med henne lös, men det är klart... kliver det fram en älg eller om man passerar ett slag så är hon puts väck. Hon sticker alltså inte så fort man kopplar loss henne, men man föredrar att ha henne kopplad. :) Det ligger dock väldigt mycket träning bakom hennes lydnad. Man måste hela tiden vara dubbelt så envis som henne!

Vi förlorade Diva i en tragisk olycka augusti 2010.