R.I.P SJCH SUCH Gubbåsmyrens Diva

Vi har förlorat Diva i en tragisk olycka, vi sörjer en förnämlig familjemedlem
och en utomordentlig jakthund.

 

100822 Vi sörjer

Vi har förlorat Diva i en tragisk olycka. Känns ofattbart och overkligt att hon inte finns med oss längre. :-(

Diva var en förnämligt familjemedlem. Kunde gå lös på gården, var snäll mot människor, hundar och andra djur. Dessutom var hon en stjärna i skogen. Hittade alltid älg och gjorde ett otroligt bra arbete. Skälla gjorde hon så länge hon fick möjlighet, trots detta var hon för det mesta inkallningsbar.

Diva är saknad!100220 Utställning


14/2 var det dags för Sydsvenska älghundklubbens utställningi Åseda. Två av Divas valpar var anmälda så vi bestämde oss för att åka ner och titta. Dessutom är det ett ypperligt tillfälle att kika på hanhundar och se kommande unghundar.

Vi är mycket glada över att vi åkte ner och kikade på Divas avkommor för hundarna och deras ägare gjorde mycket bra ifrån sig! :)

Hundsbackens Cavata Carin fick en strålande kritik och tog som ni läste hem BIM-titeln på hennes första utställning i jaktklass! Hundsbackens Cluriga Clara ställdes i unghundsklass och blev 1:a kv, 2:a kk och med HP. Mycket lovande inför kommande utställningar i jaktklass!Cavata Carin:


 

 

 


Cluriga Clara

 

 

   

 

Bild på mor och döttrar:


Från vänster: Carin, Diva och Clara

Det var otroligt roligt att få se att avkommorna är mycket lika sin mor. Speciellt Clara. Hon är en exakt kopia av Diva förutom att hon är lite mörkare i färgerna, vilket bara är ett plus!

Jämför dessa bilder:

   
               Clara                                 Diva

 

 

 

Diva återigen parad! -Diva gick tyvärr tom..

Nu var det som sagt mycket längesen vi uppdaterade sidan. Åskan tog en hel del i sensommras och sen tog det tid innan vi fick vår nya dator. Och givetivs fungerade inte nätet som det skulle så vi fick vänta två månader innan det var lagat och fungerade korrekt. Diva har så klart jagat under hösten. Först på schemat stod septemberjakt i Lycksele. Som vanligt mycket trevligt att få komma dit och jaga. Diva gjorde ett bra arbete men älgarna var inte så sugna på att stå utan det var mycket sken i skogen. Jag fick dock möjlighet att smyga på och skjuta en kalv under ett fint ståndskallsarbete.

Tyvärr blev hon halt även denna hösten så det har inte varit så mycket jakt som jag hade önskat. Diva har problem med höger bogmuskulatur. Hältan syns aldrig under normala förhållanden eller "normal" jakt. Blir det dock tre dagars jakt eller riktigt ansträngande turer med tufft underlag så syns tyvärr hältan. Dock återhämtar hon sig mycket snabbt och är jaktbar igen inom några dagar.

Diva ställdes ut i december under HUND 2009. Och hon gjorde mycket bra ifrån sig!:) Diva fick CK, CACIB och blev BIR. I gruppen blev hon dock oplacerad. Diva är så trevlig att ha med sig ut på äventyr. Hon bryr sig aldrig och hundar, stora folkmassor eller annat stök. På hotellrummet låg hon bara och sov. Inte ett enda skall under hela helgen, trots att hundar skällde friskt i grannrummen.

Diva är som sagt återigen parad med Alviksträsk Ali. Mer om kombinationen finns att läsa HÄR! Vi hoppas att det blir valpar denna gången och är ni intresserade så hör av er snarast!

Divas C-kull har utvecklats på ett mycket trevligt sätt. Tre av fyra hundar har det skjutits för under höstens säsong. Vi väntar med spänning på kommande prov. Alla ägarna är mycket nöjda med sina hundar!